KvK 30087255 - BTW nr NL001232045B29 webmaster and development - Wiesje

Beter speelgoed vindt u bij Wiesje

Wilma Abels laat jong en oud

even wegdromenDE BILT  ,,Electro, bestaat dat nog?’’ ,,Ah, de boeken van Pinkeltje.’’  ,,Meccano, daar speelden onze kinderen vroeger mee.’’ Wilma Abels is wel gewend aan mensen die een ‘aha-ervaring’ hebben als ze rondkijken in haar speelgoedwinkel. Lachend vertelt ze: ,,Electro heeft inmiddels een pen met lichtje en eigentijdse afbeeldingen. De boeken van Pinkeltje zijn nog steeds leuk en Meccano is opnieuw begonnen.’’De winkel is in de zomer van 2019 opnieuw ingericht; Wilma’s echtgenoot Peter maakte de mooi afgewerkte schappen zelf. Het assortiment is indrukwekkend groot, maar door de fraaie houten etalagekasten is het gezellig en overzichtelijk in de zaak. ,,Toen de vernieuwde zaak net een half jaar open was, kwamen de verplichte lockdowns. Sinterklaas en kerstmis zijn -het zal je niet verbazen- voor ons de drukste tijden van het jaar. Met kerst zijn we twee jaar op rij dicht geweest.’’ Gelukkig hebben Peter en Wilma naast de speelgoedwinkel ook een webwinkel waar ze levensechte babypoppen verkopen en die verzenden ze de hele wereld over. Kijk hiervoor op WiesjeReborn.nlLUILEKKERLAND Wilma kreeg de kans om het pand waar haar grootouders ooit in woonden om te toveren tot een speelgoedwinkel. Wiesje -genoemd naar de eerste pop die ze nog steeds zorgvuldig bewaart- is een luilekkerland voor grootouders, ouders, hulpsinterklazen die kwalitatief goed speelgoed zoeken dat echt past bij een kind, en voor kinderen zelf. ,,Het is meer dan eens gebeurd dat kinderen met z’n tweeën komen en zittend op de grond een verlanglijstje schrijven.’’


Wie een passend cadeau zoekt, kan rekenen op een deskundig advies. ,,Ik vraag niet alleen naar de leeftijd, maar ook naar het type kind. Is het een dromer, een doener, een buitenkind, een leeskind, een ontdekkingsreiziger of een paardenmeisje?

Met het beschikbare budget in gedachten gaan we dan samen op zoek. Ik wil mensen behoeden voor verkeerde aankopen en geef graag een goed advies, al is de keuze aan de klant.’’ Dat haar aanpak werkt blijkt wel uit het grote aantal klanten dat keer op keer terugkomt. ,,Grootouders komen hier eerst voor een kraamcadeautje’’, zegt Wilma bij de kast met muziekdoosjes. ,,Als ze de weg eenmaal kennen, komen ze keer op keer terug.’’

Ze vertelt over de machinewasbare, stoffen poppen voor kleintjes die heel


 exclusief zijn. ,,Heel fijn voor kinderen met een allergie.’’ Er zijn jongens en meisjes beschikbaar met verschillende huidskleur. ,,Elk kind kan zich herkennen in de pop.’’Het houten constructiespeelgoed voor de peuters, de BBlocks waarmee je je eigen knikkerbanen kunt bouwen, het originele Meccano uit Europa, de metalen speelgoedautootjes van Siku die ,,niet in tweeën breken als ze op de grond vallen’’, de complete serie van Thomas de stoomlocomotief. Wilma: ,,Bij veel boekjes en kinderseries op tv zijn tegenwoordig stoffen poppen verkrijgbaar.’’ Voor de ouderwetse poppenkastpoppen is ook een plaats ingeruimd.


,,Deze poppenkast kun je in een open deur klemmen.  Handig, als je weinig ruimte hebt.’’ De gezelschapsspellen als Monopoly, Stratego en Risk zijn heel populair en ook leverbaar in kinderversie. En dan zijn er nog puzzels in soorten, maten en moeilijkheidsgraden, zoals de nostalgische, Britse puzzels van Gibsons en de puzzels van Eurographics. Nieuw zijn de escaperoompuzzels; puzzels die eenmaal gelegd onderdeel vormen van een spel.


Atelier Wiesje, Hessenweg 181A,

De Bilt, WiesjeSpeelgoed.nl

Open: woensdag, donderdag en vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Wilma Abels pakt alle cadeautjes graag voor u in.

6 april 2022